Magazin

Bringafesztivál: számos csömöri dobogós eredmény

Leírás

A biztonságot szem előtt tartva, fesztiválprogramok nélkül szervezték meg idén a 8. Csömöri Bringafesztivált, amely idén Magyar Kupa-futam volt.
A karanténhelyzet miatt otthon töltött hónapok alatt szerencsére semmit sem veszítettek lelkesedésükből a versenyzők, ugyanolyan elánnal vetették bele a küzdelembe magukat, mint korábban. A verseny a Cube-Csömör részére számos dobogós eredményt jelentett.

Publish on 08 July, 2020

Címkék

Hulladékgyűjtési akciók

Leírás

Helyezd el szabályosan! Hulladékgyűjtési akciókat szervez az önkormányzat a Községgondnokság telephelyén. Részletes információk: www.csotesz.hu és www.csomor.hu.

A június 19-i és 20-i sittgyűjtési akció keretében 85 köbméter sittet adtak le a csömöri lakosok.

Július 4-én, szombaton, 8-16 óra között, szintén csömöri lakosok részére, nikecell- és gumiabroncs-gyűjtési akció lesz, szintén a Községgondnokság telephelyén.

Házhoz menő rendszerű lomtalanítás lesz Csömörön; háztartásonként 2 köbméter lom térítésmentes elszállíttatására van lehetőség. Az igényeket a Zöld Híd Kft.-nek kell jelezni augusztus 24-e és október 2-a között. A lomokat várhatóan szeptember 7-e és október 17-e között szállítják majd el, az előzetesen, a szolgáltató Zöld Híd Kft. által visszaigazolt időpontban. A szolgáltató kéri, hogy az ügyfelek a válasz e-mailnél a Spam mappát is figyeljék, mert előfordulhat, hogy oda érkezik az üzenet.
Részletes információk: www.zoldhid.hu

Publish on 30 June, 2020

Címkék

Más Kép író‒olvasó találkozó: Peer Krisztián költő

Leírás

18 éven felülieknek!

„…mert nagy szerencsére,
ameddig ember él,
igény is mindig lesz
csatakiáltásra és művészi szépségre.”
(Peer Krisztián)

Meghitt hangulatú, különleges beszélgetéseknek lehetnek részesei, akik a Más kép író‒olvasó találkozókon részt vesznek. A kortárs irodalom jeles képviselőit vendégül látó klub háziasszonya Huszárik Kata színművésznő, aki kivételes érzékenységgel beszélget vendégeivel. 2020-ban a járványügyi helyzet felfordította mindannyiunk életét, így a Más Kép is egy huszárvágással ért véget. A több hónapnyi kényszerszünet után a szervezők az idei évadot az eddigiektől eltérően közönség nélkül fejezik be, különleges helyszínen, Huszárik Kata kertjében. A beszélgetéseket a Csömör TV rögzíti, a honlapunkon és You Tube-csatornánkon tesszük közzé. Huszárik Kata elsőként Peer Krisztián költő, forgatókönyvíró, dramaturgot látta vendégül. Az idei évadban még Péterfy-Novák Éva és Kukorelly Endre lesz a Más-Kép vendége.

Publish on 22 June, 2020

Címkék

Úrnapi virágszőnyeges körmenet (2015–2019)

Leírás

Idén rendhagyó módon ünneplik az Úrnapját Csömörön, ezért készítettünk egy videót, amelyet az elmúlt évek legszebb felvételeiből vágtunk össze.

Minden évben hagyományosan virágszőnyeges körmenettel ünneplik Csömörön az Úrnapját. 2020. június 14-én az országos rendelkezések miatt rendhagyó módon, az egészségügyi előírások betartása mellett, szabadtéri szentmise keretében tartják meg az ünnepet, mely 10.00 órakor kezdődik a katolikus templomnál.

Kedves Testvérek!
Tisztelt érdeklődők!
A jelenlegi egészségügyi óvintézkedések várhatóan még június közepén, tehát Úrnapján is érvényben lesznek.
Ezért idén sajnos nem tarthatjuk meg ezt a szép ünnepet a régi szokás szerint virágszőnyeges körmenettel.
Csömör méltán híres az úrnapi virágszőnyegéről, de most el kell kerülnünk, hogy nagyobb tömeg látogasson hozzánk.
Az Önkormányzattal egyetértésben kérjük, hogy idén csak helybeli lakosok vegyenek részt az ünnepen, máshol lakó ismerőseiket, rokonaikat pedig tájékoztassák a korlátozásokról, kérjék meg őket, hogy ne látogassanak el Csömörre.
Az ünnepi szentmise természetesen megtartásra kerül délelőtt 10 órakor, szabad téren, a templom mellett, majd a templom körül kis körmenetet tartunk.
Köszönjük megértésüket,
Csömöri Római Katolikus Egyházközség

Publish on 10 June, 2020

Címkék

Új rovat: Az én kertem, az én földem!

Leírás

Földünk, környezetünk megóvása mindannyiunk feladata, korunk egyik legnagyobb kihívása. A Föld védelmében tett erőfeszítések, környezettudatos cselekvések elősegítésére a Csömöri Körtúra weboldalán új rovat indult Az én kertem, az én Földem! címmel.
A rovatban környezetvédelemmel kapcsolatos témákról, helyi akciókról, természeti érdekességekről, hasznos kert körüli tippekről és tanácsokról olvashatnak az érdeklődők.
A rovat cikkei a www.csomorikortura.hu oldal Az én kertem, az én Földem! menüpontjára kattintva érhetők el.

Publish on 08 May, 2020

Címkék

Vetőmag-akció: a csömöri kertek legyenek termőkertek is!

Leírás

Vetőmag akciót indított az önkormányzat annak érdekében, hogy a csömöri kertek legyenek termőkertek is. Az ingyenes vetőmagokat április végéig lehet igényelni. A vetőmag akció hosszútávú, a következő években is folytatódni fog.
Az igényelt vetőmagokat a Csömör Sport Kft. munkatársai díjmentesen szállítják ki, a jelenlegi biztonsági előírásoknak megfelelően, szájmaszk és gumikesztyű használatával.

Vetőmag igénylése 2020. április végéig:
Telefon: 06-70/242- 6097 vagy
e-mail: csomoritermokert@gmail.com

Publish on 28 April, 2020

Címkék

Csömör TV Aktuális: tájékoztató a járványügyi helyzettel kapcsolatban

Leírás

Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester tájékoztatója a járványügyi helyzetről.

Publish on 13 April, 2020

Címkék

Járványügyi helyzet: megduplázódott az ellátottak száma

Leírás

Publish on 10 April, 2020

Címkék

Fábri István és Tormay-Lesták Mária tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

Leírás

Folyamatosan frissülő, naprakész információk:
www.csomor.hu
Facebook: Csömör Aktuális

Publish on 17 March, 2020

Címkék

Jövőnkben a múlt (1. rész) – Karácsonytól aratásig (Takács László előadása)

Leírás

Jövőnkben a múlt címmel a csömöri hagyományokról szóló helytörténeti előadássorozatot szervez a Sinka István Szabadegyetem a könyvtárban. Az előadók Takács László és Paulovics Mihály, akik élményszerűen és hitelesen elevenítik fel Csömör szokásrendjét, ünnepkörét, életrendjét.
Takács Lászlót két alkalommal hallhatjuk, az első előadáson a karácsonytól aratásig tartó időszak csömöri hagyományait mesélte el. Bepillantást kaphattunk a csömöri porták kialakításába, a hétköznapok szokásrendjébe, legyen szó akár a hétköznapok munkáiról, a vasárnapi ebédekről, a gombóclevesről, a közadakozásból épült moziról, a strandról, a kuglimeccsekről…

Publish on 03 March, 2020

Címkék

Oldalak