Magazin

A gyermekek ne legyenek a pártpolitika díszletei, eszközei

Leírás

Közös közleményt adott ki az alapvető jogok biztosa és helyettesei, amelyben arra kérik a listát állító szervezeteket és jelölteket, hogy kampányidőszakban tartózkodjanak a gyermekek szerepeltetésétől.
A gyermeki jogok tisztelete olyan politikai és alkotmányos kultúrát feltételez, amelyben a gyermekek nem lehetnek pártpolitikai tevékenység díszletei vagy eszközei.
Az óvodákban és iskolákban többdimenziós függőségi viszonyrendszer működik a gyermekek, a szülők, pedagógusok, intézményvezetők, a fenntartó és az önkormányzat között, ezért bármilyen pártpolitikai kényszer vagy ajánlat, illetve pártpolitikai megnyilvánulás, jelenlét aggályokat vet fel.

Publish on 06 May, 2019

Címkék

Ker-Hu: Elkészült a depóniagáz-elvezető rendszer

Leírás

Ellenőrzést tartott a hulladéklerakó telephelyén az Érdi Járási Hivatal környezetvédelmi szakhatósága. A szemlére azért volt szükség, mert február 28-i határidővel kötelezték a Ker-Hu-t, hogy a hiányzó beruházást, a depóniagáz-elvezető rendszert építsék ki. A bejáráson részt vettek a katasztrófavédelem, az önkormányzat és a Jó levegőt Csömörnek csoport képviselői is.

Publish on 18 April, 2019

Címkék

Gyereknap a tónál

Leírás

A csömöri széles programkínálatból 2017-ig hiányzott egy rendezvény, még pedig egy gyereknapi rendezvény. A Borostyán Egyesület lelkes tagjai kitöltötték ezt az űrt, élménydús gyereknapi programot szerveztek. Kezdeti lelkesedésük nem hagyott alább, azóta is minden évben számtalan izgalmas és érdekes programmal várják a gyerkőcöket, és persze a családjukat is, a horgásztónál. A főként anyukákból álló lelkes csapat az önkormányzattal, a művelődési házzal, és helyi vállalkozókkal karöltve egy színvonalas produkciókkal és programokkal teli eseményt „varázsolt” a gyerekeknek.
A gyermekek önfeledt játékát még a borús idő sem tudja elrontani, az eső miatti aggódást szüleikre hagyják: hiszen mi lenne annál izgalmasabb, mint pocsolyában tapicskolni, vagy éppen beleülni?
Samu Tóth Niki és Dinnyés-Nagy Kriszta szervezőket a rendezvényről és az egyesületről faggattuk.

Publish on 15 April, 2019

Címkék

VAKmerő kihívás! – ismét kulturális összeesküvés, újabb jó ügyért

Leírás

Van egy osztály a csömöri iskolában, akik 2016-ban kulturális összeesküvést indítottak el.
2016 – Olvasni jó!: Gazdagították az iskola könyvtárának könyvállományát 750.000 Ft értékben könyvvel.
2017 – Olvasni menő!: könyveket adományoztak a csömöri óvodáknak és a Pető Intézetnek, író–olvasó találkozókat szerveztek.
2018 – A kultúra mindenkié!: irodalmi és kulturális élményeket biztosítottak gyermekotthonokban nevelkedő gyermekeknek és fiataloknak.
Jó ügyüket írók, közéleti személyek, sportolók, színészek támogatták.
A kulturális összeesküvés folytatódik!
2019-ben a kihívás VAKmerő: a cél a látássérültek hangoskönyvtárának fejlesztése önkéntes felolvasásokkal.
Legyél Te is felolvasó!
www.mvgyosz.hu
Bodor Tibor Hangoskönyvtár

Publish on 05 April, 2019

Címkék

Csömör TV Aktuális: Fontosabb hírek röviden

Leírás

Ez történt Csömörön: főbb települési hírek röviden.
Fejlesztések a faluban: felújítják az Erzsébet és a Kossuth utcát.
Telephelyet adott az önkormányzat az önkéntes tűzoltóknak.
Zöldebb, tisztább Csömört!: indul a zöldhulladék-gyűjtés, sittgyűjtés lesz a Községgondnokságon, házhoz megy a lomtalanítás.

Publish on 02 April, 2019

Címkék

Átadták a Csömöri Egészségházat

Leírás

Átadták a Csömöri Egészségházat. Március 11-én, hétfőtől már az új rendelőben fogadják a betegeket a felnőtt háziorvosok, a fogorvosok, valamint a védőnők a korábban megszokott rendelési időpontokban.
A két új gyermekorvos várhatóan április elején érkezik az egészségházba, addig a korábbi rend szerint, a Rákóczi úti rendelőben látják el a gyerekeket.
Szintén április elején áll munkába a harmadik új felnőtt háziorvos, míg a negyedik az év második felében várható.
Az egészségház megépítésénél az önkormányzat saját forrásaira alapozott. Az önerőből, 2017 késő őszén elkezdett beruházás elsőként készült el a térségben. Az építkezés megkezdését követően a Pest Megyei Önkormányzat 200 millió forint támogatást nyújtott az intézmény megépítéséhez. Az egészségház épületének megtervezésével párhuzamosan a környék rehabilitációjának terveit is elkészíttette az önkormányzat.

Publish on 09 March, 2019

Címkék

Civil Klub: Fókuszban a környezetvédelem (Lukács András, Mező János, Székely Mózes beszélgetése)

Leírás

A Civil Klubban (Csömöri Civil Egyesület) a Greenpeace Magyarország ügyvezetője, Mező János és a Levegő Munkacsoport elnöke, Lukács András vitázott környezetvédelemről, globalizációról, gondolkodásmódról, életmódról, az emberi cselekvés lehetőségeiről környezetünk és általában a világunk védelmében. A beszélgetést Székely Mózes, az ELTE-PPK tudományos főmunkatársa vezette, aki a felvetett témák ismert szakértője.

Publish on 27 February, 2019

Címkék

Kaméleon: Cafeleon (koncertfelvétel)

Leírás

A Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Kaméleon zenekarának lemezbemutató koncertje.

A felvétel 2019. február 1-jén készült a csömöri Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Publish on 12 February, 2019

Címkék

Kaméleon: teltházas lemezbemutató koncert

Leírás

Teltházas lemezbemutató koncertet adott a művelődési házban a Kaméleon zenekar. A 6 tagú formáció 6 éve alakult meg a zeneiskola ütő tanárának, Egri Mártonnak a vezetésével, a zenekar tagjai pedig egytől egyig a tanítványai, név szerint Dombi Áron Dániel, Fábián-Rigó András, Lukács Ádám, Vass Gergely Sándor és Vass Gellért Áron. Hogy miért a Kaméleon nevet választották, és írnak-e saját számokat, Egri Mártontól kérdeztük meg.

Publish on 12 February, 2019

Címkék

Átadták a Csömör Kincse díjakat

Leírás

Átadták a Csömör Kincse díjakat az év első képviselő-testületi ülésén. A díjjal az önkormányzat olyan kulturális, közösségi vagy sport terén megvalósított lakossági értékteremtő kezdeményezéseket, alkotásokat ismer el, amelyek széleskörű társadalmi elismerést vívtak ki. A díjakat Fábri István polgármester és Hermányos Mária, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnökhelyettese adta át.

2019-ben
Szabó Erzsébet, Horváth Enikő Csilla, Szathmáry Éva és Szűcs Orsolya A mi édes kis falunk – Csömör mézeskalácsból című kiállítás megalkotásáért,
Veresné Boda Mária a Csak ülök, és bejárom a világot című előadássorozat létrehozásáért,
ifjabb Fábián Ferenc, Fábián Pál és Válé Flórián a Fábián Ferenc Férfi Kézilabda Emléktorna megszervezésért,
Huszárik Kata, Miklós Daniella és Eperjesi Csaba a Más Kép író és olvasó találkozók létrehozásáért részesült elismerésben.

Publish on 07 February, 2019

Címkék

Oldalak