Magazin

Átadták a Csömöri Egészségházat

Leírás

Átadták a Csömöri Egészségházat. Március 11-én, hétfőtől már az új rendelőben fogadják a betegeket a felnőtt háziorvosok, a fogorvosok, valamint a védőnők a korábban megszokott rendelési időpontokban.
A két új gyermekorvos várhatóan április elején érkezik az egészségházba, addig a korábbi rend szerint, a Rákóczi úti rendelőben látják el a gyerekeket.
Szintén április elején áll munkába a harmadik új felnőtt háziorvos, míg a negyedik az év második felében várható.
Az egészségház megépítésénél az önkormányzat saját forrásaira alapozott. Az önerőből, 2017 késő őszén elkezdett beruházás elsőként készült el a térségben. Az építkezés megkezdését követően a Pest Megyei Önkormányzat 200 millió forint támogatást nyújtott az intézmény megépítéséhez. Az egészségház épületének megtervezésével párhuzamosan a környék rehabilitációjának terveit is elkészíttette az önkormányzat.

Publish on 09 March, 2019

Címkék

Civil Klub: Fókuszban a környezetvédelem (Lukács András, Mező János, Székely Mózes beszélgetése)

Leírás

A Civil Klubban (Csömöri Civil Egyesület) a Greenpeace Magyarország ügyvezetője, Mező János és a Levegő Munkacsoport elnöke, Lukács András vitázott környezetvédelemről, globalizációról, gondolkodásmódról, életmódról, az emberi cselekvés lehetőségeiről környezetünk és általában a világunk védelmében. A beszélgetést Székely Mózes, az ELTE-PPK tudományos főmunkatársa vezette, aki a felvetett témák ismert szakértője.

Publish on 27 February, 2019

Címkék

Kaméleon: Cafeleon (koncertfelvétel)

Leírás

A Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Kaméleon zenekarának lemezbemutató koncertje.

A felvétel 2019. február 1-jén készült a csömöri Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Publish on 12 February, 2019

Címkék

Kaméleon: teltházas lemezbemutató koncert

Leírás

Teltházas lemezbemutató koncertet adott a művelődési házban a Kaméleon zenekar. A 6 tagú formáció 6 éve alakult meg a zeneiskola ütő tanárának, Egri Mártonnak a vezetésével, a zenekar tagjai pedig egytől egyig a tanítványai, név szerint Dombi Áron Dániel, Fábián-Rigó András, Lukács Ádám, Vass Gergely Sándor és Vass Gellért Áron. Hogy miért a Kaméleon nevet választották, és írnak-e saját számokat, Egri Mártontól kérdeztük meg.

Publish on 12 February, 2019

Címkék

Átadták a Csömör Kincse díjakat

Leírás

Átadták a Csömör Kincse díjakat az év első képviselő-testületi ülésén. A díjjal az önkormányzat olyan kulturális, közösségi vagy sport terén megvalósított lakossági értékteremtő kezdeményezéseket, alkotásokat ismer el, amelyek széleskörű társadalmi elismerést vívtak ki. A díjakat Fábri István polgármester és Hermányos Mária, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnökhelyettese adta át.

2019-ben
Szabó Erzsébet, Horváth Enikő Csilla, Szathmáry Éva és Szűcs Orsolya A mi édes kis falunk – Csömör mézeskalácsból című kiállítás megalkotásáért,
Veresné Boda Mária a Csak ülök, és bejárom a világot című előadássorozat létrehozásáért,
ifjabb Fábián Ferenc, Fábián Pál és Válé Flórián a Fábián Ferenc Férfi Kézilabda Emléktorna megszervezésért,
Huszárik Kata, Miklós Daniella és Eperjesi Csaba a Más Kép író és olvasó találkozók létrehozásáért részesült elismerésben.

Publish on 07 February, 2019

Címkék

120 éves a csömöri könyvtár

Leírás

120 éve, 1898-ban alapította Bitskey Gyula jegyző és az akkori képviselő-testület a csömöri könyvtárat. A jubileumi ünnepségen Boda Zsuzsa újságíró bepillantást adott a könyvtár történetébe,
majd az elmúlt több mint 50 év könyvtárvezetői, Fekete Józsefné, Lendvai Istvánné és Veresné Boda Mária elevenítették fel a csömöri könyvtár érdekes pillanatait az elmúlt fél évszázadból.

Publish on 31 January, 2019

Címkék

Ők voltak a legjobbak: 2018 legjobb csömöri sportolói

Leírás

A Sportbálon átadták a legjobb csömöri sportolóknak járó elismeréseket. A díjakat Fábri István polgármester, Tihanyi Ferenc sportért felelős képviselő és Válé Flórián, a CsömörSport ügyvezetője adta át.

2018 legjobb csömöri sportolói utánpótlás kategóriában:
Borsos Kriszta
Gerhát Zétény
Takács Máté
Csák Tamás és Marczika András
Szécsi Roderik
Paulovics Bianka
Turák Félix
Hujber Gábor
Riz Bulcsú
Különdíjas: Jánosi Luca teniszező.

2018 legjobb csömöri sportolói felnőtt kategóriában:
Marosi Éva
Nagy Réka
Gunyits Zakariás
Rosenberger László
Dina Márton
Józsa Tamás
Agárdi Jasmin
Bakos György
Fischer Zsigmond.
A 2018-as év különdíjasa: Balaska Márk világbajnok kajakozó.
Az év edzője Berendi Antal, az atlétika szakosztály edzője, a legjobb sportoló a kerékpáros Valter Attila, a legjobb csapat az NBI-be jutott, Magyar Kupa ezüstérmes futsalcsapat lett.
A díjátadó után az év edzőjével, a futsalcsapat korábbi és jelenlegi csapatkapitányával készült rövid, évértékelő interjú.

Publish on 22 January, 2019

Címkék

Megnyílt a csömöri Príma áruház

Leírás

Megnyílt a csömöri Príma áruház a Laky sarkon. A szupermarket 1000 nm-es eladótérrel és széles termékkínálattal várja a vásárlókat a hét minden napján.
A Príma épületén belül Sütibolt néven egy kis kávézó is nyílt, ahol friss süteményeket, remek kávékat és szendvicseket kínálnak. A Sütibolt nyitva tartása megegyezik a Príma áruház nyitva tartásával.
Az önkormányzat 2016-ban értékesítette a területet kereskedelmi célra, figyelembe véve a lakossági igényeket. Az áruház épületének kialakításakor kérték, hogy az eredeti, modern épület helyett egy, a környezetbe jobban illeszkedő épületet terveztessen az építtető, valamint a lakók kérésére az áruszállítást áthelyezték a bekötőút felé.
Az áruház megnyitásával új álláshelyek jöttek létre, több csömöri lakost is foglalkoztatnak.

Publish on 10 January, 2019

Címkék

Nekem Csömör... – Áldott ünnepeket kívánunk!

Leírás

Áldott karácsonyt és békés, boldog új évet kíván a Csömör TV!

Publish on 21 December, 2018

Címkék

Csömör TV Aktuális: Fontosabb hírek röviden

Leírás

Ez történt Csömörön: főbb települési hírek röviden.
- Fejlesztések a faluban
- Nemzetközi díjat kapott Kósa István csömöri éremtervező
- Átvállalta az önkormányzat az óvodában és az iskolában a közétkeztetési díjemelést
- 120 éves lett a csömöri könyvtár.

Publish on 21 December, 2018

Címkék

Oldalak