vidcsom

Légy ott!

Légy ott!

Leírás

Csömört mindig is az élénk közösségi élet és a helyi kultúra sokszínűsége jellemezte, amely három nemzetiségéből és immár négy vallási felekezetének modern világunkban való együttéléséből fakad. Az elmúlt években minden eddiginél több, igen magas színvonalú esemény, program jelent meg a művelődési ház, a könyvtár és közösségi tereink palettáján. Legutóbb a település egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, hagyományteremtő céllal rendezték meg a nyárbúcsúztató Tófesztivált.
A művelődési ház programkínálata is jelentősen bővült az elmúlt években, színházi előadásokkal, író-olvasó találkozókkal, fiataloknak szóló koncertekkel. A Művház terasz, Kultúrkvíz elindításával, amellett, hogy remek kikapcsolódási lehetőséget kínálnak, a nyári programkínálat is bővült a településen.
A Sinka István Községi Könyvtár, amellett, hogy alapfeladatát látja el, előadásoknak, kiállításoknak és könyvbemutatóknak ad otthont.
A közösségi terek egyre több lakossági, civil kezdeményezésű rendezvény helyszínei, amelyeket közösségépítő jelleggel szerveznek egy-egy településrész lakói, vagy kifejezetten a csömöri családok igényeit képviselve.
A rekreációs területek bővítésével, kialakításával új közösségi programok jöttek létre a környezettudatos szemléletmód, valamint a sportosabb szabadidős elfoglaltságok népszerűsítésére. A Csömöri Körtúra kialakításával gyalogos- és kerékpáros túraútvonala is lett a településnek, amely a helyi természeti és kulturális értékek előtérbe helyezését is célul tűzte ki. A település természeti adottságainak felfedezését tűzte ki célul a nordic walking szakosztály által szervezett Csömöri Csatangoló is, mottójuk: Csömörön itthon vagy, ismerd meg jobban! A Föld napja rendezvény a környezettudatos szemléletmód elősegítését célozta meg, akárcsak az iskolások számára meghirdetett Autómentes nap. A Bringafeszt és a Sportnap a mozgás örömét kínálja, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A széles programkínálat átláthatóságára 2012 óta a „Légy ott” havi programfüzetből tájékozódhatunk, emellett a Kultúrmix kiadvány a Petőfi Sándor Művelődési Ház programjait, csoportjait foglalja össze. Mindkét kiadvány ingyenes, minden csömöri háztartásba eljuttatják.

Publish on 09 October, 2019

Címkék Magazin